Zakaria Baumel holtteste – avagy az internet nem felejt

arutz7 - fotó: screen

Jakov Chorin nyugalmazott alezredes, a jom kipuri háború sinai-félszigeti hőse, a Zakaria Baumel holttestének hazaszállításáról szóló híradást ezekkel a szavakkal fogadta:

“Kérdik tőlem mi újság, mire mondom még nem használták fel holttestem maradványait választási kampányhoz.”

Chorin bejegyzése – fotó: facebbok screen

A fenti szöveg nagyon jó (és nagyon illik Chorinhoz), de hogy mennyire, arra csak ma reggel döbbentem rá. Egy twitt nyomán magam is rákerestem a dologra, mert választási időszakban SEM hisz el semmit az ember lánya ellenőrzés nélkül. Nos…

A maradványok hazahozataláról szóló hír április 3-án jelent meg.

De a Google egy érdekes dologra emlékszik: az Aruc7 portáljánál március 3-át jelöli a talált cikk mellett, majd a következő napokat a kisebb portálok által átvett és megjelentetett hír dátumaként.

A Baumel hír időpontja a Google-on – fotó: google screen

Azonban a linkeken a cikkekhez érve már a megfelelő áprilisi dátum szerepel:

 

arutz7 – fotó: screen
mivzak- fotó: screen
hamal – fotó: screen

Úgy tűnik, hogy valaki elszúrt valamit az Aruc7-nál a hír időzítésével, gyorsan le is kapták a cikket, de közben a belőlük táplálkozó kisebb oldalakon is automatikusan megjelent, majd onnan is lekapkodták… hogy a megfelelő időpontban kerüljön fel véglegesen: nem egy hónappal, hanem pár nappal a választások előtt. Szépen beleilleszkedve az utóbbi hetek gondosan időzített híreinek sorába, Bibi s.k.

Elképzelhető, hogy cinikusan választási célra, időzítve használták fel egy 37 éve elesett katona hazaszállításának a hírét?

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.