Mától hivatalos, hogy Madonna, a nemzetközileg elismert énekesnő, a “pop királynője” fellép a 2019-es Eurovíziós Dalfesztiválon Tel-Avivban – közölte a ynet. Madonna két (2) dalt fog előadni – egy ismertet és egy vadonatújat.

A fellépésről már régen folytak a tárgyalások, de úgy tűnt, az énekesnőnek és az Euroviziót rendező izraeli közmédiának nem sikerül egyezségre jutni az anyagiakkal kapcsolatban. Végül Sylvan Adams izraeli-kanadai milliárdos állja a költségeket – ezzel ez az akadály elhárult.

“Izgatott és büszke vagyok arra, hogy vendégül láthatom Madonnát Izraelben és elhozom őt az Eurovízióra” – mondta a milliárdos, aki a Madonna koncertet adományozza Izraelnek. “Úgy vélem, hogy a rendezvényen való részvétele jelentősen növeli majd Izrael állam média-megjelenését az eseménnyel kapcsolatban és sikeresen hozzájárul majd az Eurovíziós Dalverseny és Izrael pozitív megítéléséhez az egész világon.”

Madonna a tervek szerint 60 fős stábbal érkezik Tel-Avivba, és négy napot tölt majd itt.

Neta győzelmének köszönhetően az Euroviziót idén Izrael rendezi meg, május 16-tól lesznek az elődöntők, a döntőt pedig május 18-án tartják. A házigazdák Bar Rafaeli és Erez Tal lesznek, Lucy Aharis és Assi Azar mellet. A rendezvény producere Assaf Blecher, aki már Oskár- és Golden Globe díjátadó gálákat is rendezett.