Szíriai támadásra válaszul Izrael rakétával válaszolt, áldozatok

Izraeli rakéta csapódott be egy katonai állásba Szíria délnyugati, el-Kuneitra tartományában, legalább egy katona meghalt, egy pedig megsebesült – közölte hétfőn a szíriai állami média.

Az al-Ikbaríja szíriai állami televízió hétfői jelentése szerint a támadásban egy katonai jármű is kárt szenvedett. A beszámoló szerint a rakéta a Golán-fennsík peremén csapódott be.

Az izraeli hadsereg közleményt adott ki a szíriai beszámoló után, azt állítva, hogy támadást hajtott végre egy légvédelmi állás ellen, miután tüzet nyitottak onnan egy Izrael északi részén rutinrepülést végző izraeli harci repülőgépre.

A szíriai állami média a hónap során további két olyan incidensről számolt be, amely során Izrael csapást mért Szíria déli-délnyugati részén. Jeruzsálem általában nem reagál a szomszédos Szíriában végrehajtott csapásairól szóló jelentésekre.

Az elmúlt hónapokban azonban Izrael egyre nyíltabban intézett támadásokat olyan szíriai célpontok ellen, amelyek a Damaszkusz közeli szövetségesének számító Iránhoz vagy a Hezbollah libanoni síita szervezethez köthetőek.