Izrael új igazságügyi minisztere: nem kell minden törvényt betartani

Hallottátok Amir Ohanát, Izrael új igazságügyi miniszterét? Azt mondta, hogy nem kell minden bírósági ítéletet komolyan venni! Meg hogy nem minden törvényt kell betartani. Meg hogy felkészült arra, hogy koncepciós pert indítanak ellene.

Ha egy izraeli miniszter azt állítja, hogy a bírósági határozatok nem mindig szükségesek, igazából azt állítja, hogy a bíróságnak nincs jelentősége, és másokat is arra buzdít, hogy néha figyelmen kívül hagyhatják a döntéseit. Képzeljük el, mi történne, ha mindenki maga dönthetné el, hogy a bíróság döntéseit elfogadja, vagy nem? Totális anarchia lenne!

Még azoknak is, akik úgy vélik, hogy helye van az izraeli bíróság szerepéről való vita folytatásának, tudniuk kell, hogy ezt felelős módon illik tenni. A választott képviselők nyilvános politikai vitát akarnak folytatni a hatóságok közötti egyensúlyról és a szükséges módosításokról? Semmi gond. De tiszteletben kell tartani a törvényes szabályokat, és ha indokolt, komolyan átgondolt módosító folyamatot kell végrehajtani.

Véleményem szerint Izraelben, amely a Közel-Kelet egyetlen demokráciájának nevezi magát, nincs helye olyan vezetésnek, amely arra ösztönzi a polgárait, hogy a bűnüldöző hatóságokhoz ellenségként viszonyuljon, és hogy az állam jogi döntéseit csak ajánlásként kezelje.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.