Utazás a múltba: szerdán Beér-Seva Negevi Művészeti Múzeumában „Volt egyszer egy Beér-Seva” című kiállítás nyílt, mely az 1940–1960-as években készült fényképeken, plakátokon, filmeken és dokumentumokon keresztül mutatja be a Negev fővárosának létrehozásának kezdetét.

A kiállítást a WZO Központi Cionista Archívuma kezdeményezte és hozta létre megalapításának 100. évfordulója alkalmából, együttműködve a Spielberg Zsidó Filmarchívummal, amelyet 50 évvel ezelőtt hoztak létre.

A kiállítás történelmi értékeket mutat be, ezáltal emlékeztetve Beér-Seva lakóinak és az idelátogatóknak az elfeledett embereket, helyeket, intézményeket és eseményeket. A kiállítás központi része az 1950-es és 1960-as évekből válogatott fényképek a város első idejéből, az Óváros életéről, a régi városházáról – jelenleg a Negevi Művészeti Múzeum –, a lakóépületek és az első középületek építéséről, tanuló fiatalokról, hétköznapokról, rendezvényekről és ünnepségekről.

„Reméljük, hogy e múltba pillantás gazdagítja Beér-Seva város és minden nemzedékbeli lakója személyes és kollektív emlékét” – mondta Dr. Dalia Manor, a múzeum igazgatója és a kiállítás szervezője.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSYnet