Énekkel harcoló nők

Történt a minap, június végén, hogy az Atra Kadisa nevű ultraortodox csoport – jó szokásához híven – megpróbált megakadályozni egy építkezést Sohám határában. Mondván, ókori zsidók sírjai vannak ott, ami szent hely. A régészeti hivatal tiltakozott: nincs is ott semmiféle temetkezési hely, de hiába.

Az ultraortodoxok nyakig fekete öltözékükbe bújva a hőségben, a tűző napon nem engedték oda a munkagépeket. Illetve nem egészen, megengedték volna méltányos összegért az építkezés folytatását, ahogy ezt más helyeken is szokták. Szép kis adómentes  – hol van ilyenkor az adóhivatal? – bevételt jelent nekik ez az építkezésmegakasztás, amit bátran nevezhetünk zsarolásnak is. És hol van ilyenkor a rendőrség?

Ezúttal azonban az építési vállalkozó megúszta, mert segítségére sietett a Szabad Sohám nevű szervezet. Elég volt néhány nő, akik a népszerű “Halleluja” dalt énekelve csúfosan megfutamították az ellent, hiszen a női énekhang maga a szexuális perverzió, szodoma és gomora, az ultraortodoxok tán még mai is futnak, ahogy a videón látszik!

- Hirdetés -

Izrael asszonyai bátran eresszétek ki hangotokat, énekeljük együtt: Halleluja!!!

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.