Választási felmérés: Liberman erősödik – 11 mandátumot kap

A 13-as csatorna közvélemény-kutatása szerint a Jiszrael Beitenu párt újabb mandátumot kap az előző felméréshez képest. A Demokratikus Tábor kilenc helyhez jut, az Egyesült Jobboldal 11-hez.

A csütörtök este közzétett, 13-as tévécsatorna híradója által megrendelt közvélemény-kutatás eredménye szerint a Jiszrael Beitenu  párt 11 mandátumot kapna – egy mandátummal többet, mint amit a csatorna legutóbbi felmérése során kapott. A felmérés szerint a Közös Arab Lista (Haresima Hamesutefet) és az Egyesült Jobboldal1 (Hajamin Hameuchad) szintén 11 helyet szerezne, ha ma lennének a választások. A Demokratikus Tábor (Machane Demokrati) kilenc helyet tudna magáénak, hárommal kevesebbet, mint az előző szavazás során.

Arra a kérdésre, hogy ki alkalmasabb miniszterelnöknek, a válaszadók 43%-a felelt úgy, hogy Benjamin Netanjahu, 32% szerint pedig Benny Gantz.

A felmérésben 703 válaszadó vett részt, és Camil Fuchs professzor készítette. A mintavételi hiba: 4%

  1. A 13-a csatorna július 25-i felmérésében az Egyesült Jobboldal mandátumainak száma megegyezik a Jobboldali Unió és az Új Jobboldal várható mandátumainak együttes számával.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.