Az irániak célja: terror-drónok Izraelre

A hadsereg megerősítette: Izrael támadást hajtott végre Szíriában, melynek során iráni dróntámadást akadályoztak meg.

Az IDF közlése szerint a támadás olyan iráni erők ellen irányult, amelyek hónapokon át dróntámadást készítettek elő izraeli célpontok ellen. A nyilatkozat iráni erőkként az iráni Al-Kudsz Forradalmi Gárda elit egységét nevezte meg, valamint a Hezbollah libanoni síita milícia Szíriában harcoló erőit.

Iráni reakciótól tartva a hadsereg még az iráni támadás Szíriában történő megakadályozása előtt Vaskupola és egyéb légvédelmi rakétaegységeket állítottak fel északon, és fokozott készenlétbe állította a légierő különféle egységeit. Ez része az északi légierő legmagasabb riasztásának.

A szír hadsereg úgy fogalmazott a nyilatkozatában, hogy az izraeli rakéták “többsége” megsemmisült a levegőben.

Az izraeliek a légitámadás hatását “jelentősnek” mondták. Izrael gyakran indít légitámadást harci repülőkkel és rakétákkal szíriai célpontok ellen, de általában hallgat ezekről.

Szíria és Izrael egyébként sohasem kötött békeszerződést a közel-keleti háborúk során.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSMTI