A Hezbollah válaszától tartva az IDF korlátozta a járművek forgalmát a libanoni határ közelében

Az izraeli biztonsági erők becslései szerint Haszan Naszrallah, a Hezbollah vezetője ezúttal beváltja fenyegetéseit és reagálni fog a Szíriában és Libanonban végrehajtott, Izraelnek tulajdonított támadásokra.

Az IDF korlátozta a katonai* járművek mozgását a libanoni határ közelében lévő utakon, attól tartva, hogy a Hezbollah reagálni fog az Izraelnek a Libanonban és a szomszédos Szíriában elkövetett katonai műveleteire. A hadsereg által kiadott rendeletek szerint a határtól legfeljebb öt kilométerre eső utakon – beleértve a Szaszától a Ramot Naftaliig tartó, a határ felé különösen nyitott útszakaszt is – a katonai járműforgalom* teljes mértékben tilos, csak közvetlen parancsnoki engedéllyel és teljes védelmi felszereléssel engedélyezett.

*A cikket frissítettük.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSHaaretz