A Likud már bekészítette a vész-fake üzeneteket

A Haaretzhez eljutott és ott közzétett felvételek szerint a Likud már elkészítette a holnapi választásokra a délután fél öttől beindításra váró vészfelvételeket, melyekben az izraelieket azzal fogják riogatni, hogy különösen magas az arab és a baloldali szavazóhelyiségekben a részvétel, és azonnal indulni kell szavazni – megmentendő a jobboldali kormányzást.

Beindult a Likud hazugsággyára: a szokásos “ments meg” kampánnyal az otthon maradni vágyókat fogják bombázni ezzel a nyilvánvaló manipuláció-hazugsággal, hiszen hétfőn még ha akarnák, sem tudnák, hogy miféle részvételre számíthatunk a keddi választásokon, különösen az arab körzetekben.

“A jelenleg készített vizsgálataink szerint jelentősen alacsonyabb a szavazáson a részvételünk az Ön körzetében, feltétlenül el kell hagynia otthonát, és el kell mennie szavazni” – szól az egyik kiszivárgott “prófétai” üzenetük. A Likud tagadja a hírt.

Egy másik, szintén már el- és bekészített hangüzenetben Iszrael Gantz, a telepesek egyik vezetője (nem Beni Gantz!) arra kéri a választókat, hogy azonnal menjenek a Machalra, vagyis a Likudra szavazni, mert a környéken élő araboknál kiemelkedően magas a részvételi arány, és “ha nem Netanjahu alakít kormányt, akkor összeomlik a cionisták minden eddigi erőfeszítése”.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.