Komoly fegyvercsempész akciót hiúsítottak meg a biztonságiak

A csomagok mintegy 40 pisztolyt tartalmaztak, amelyeket Libanonból Izraelbe akartak juttatni. Az esemény hátterét vizsgálják.

Az izraeli hadsereg a rendőrséggel együttműködve szeptemberben lefülelt több tucat fegyver Libanonból Izraelbe irányuló csempészésének kísérletét – adta hírül egy katonai szóvivő csütörtökön.

Az incidensre szeptember 14-én került sor, amikor Adi ben Naim terepfigyelő őrszem kiszúrt két gyanúsan viselkedő személyt a libanoni határ közelében, Metula település mellett.

Adi ben Naim terepfigyelő őrszem - fotó: Izraeli Hadsereg
Adi ben Naim terepfigyelő őrszem – fotó: Izraeli Hadsereg

A helyszínre küldött csapatok két nagy táskát találtak, 39 különböző kézifegyverrel megtöltve, melyeket Libanonból Izraelbe akartak átcsempészni. Az esemény hátterét vizsgálják.

Fotó: Izraeli Hadsereg
A megtalált fegyverek – fotó: Izraeli Hadsereg

Egy gyanúsítottat a határ izraeli oldalán letartóztattak, és a biztonsági erők kihallgatására vitték.

“Láttam egy a határkerítéshez közeledő gyanús személyt, és azonnal tudtam, hogy ez valami szokatlan eset” – mondta Adi ben Naim, az incidenst legelőször észlelő terepfigyelő (héberül – tacpitanit). “Figyelmeztettem a csapatokat és a helyszínre irányítottam őket. Csak az akció után jöttem rá, hogy egy nagyon nagy fegyvercsempészési kísérlet hiúsult meg. Terepfigyelőként az a feladatom, hogy szemmel tartsam a terepen zajló eseményeket, és értesítsem a parancsnokaimat, ha valami rendkívüli történik. Pontosan ezt tettem ebben az esetben is. “

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSJerusalem Post