Könyvbemutatóval és faültetéssel értek véget a magyar napok Tel-Avivban

Shiri Zsuzsa és Novák Attila (bal- és jobb szélen) a Magyar emlékek Izraelben című könyv szerzői a héber kiadás bemutatóján - fotó: frankpeti
Shiri Zsuzsa és Novák Attila (bal- és jobb szélen) a Magyar emlékek Izraelben című könyv szerzői a héber kiadás bemutatóján - fotó: frankpeti

Faültetéssel, koncerttel, táncházzal és akrobatikus színházzal értek véget a magyar napok Izraelben.

A háromnapos rendezvénysorozat csütörtöki zárásakor Schőberl Márton magyarországi helyettes államtitkára közölte: idén azért volt a korábbi éveknél jelentősebb és gazdagabb az ötödszörre megrendezett esemény programkínálata, mert ezzel emlékeztek meg a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének 30. évfordulójáról.     

Az évforduló miatt a magyar kormány tavaly úgy döntött, hogy kulturális évadot szervez Izraelben, ezzel is hangsúlyozva, hogy a két ország kapcsolatai soha nem voltak olyan jók, mint az utóbbi években, amikor a nemzetközi színtéren is egymás kiemelten fontos partnerei – mondta Schőberl Márton.

A diplomáciai kapcsolatok felújítása mellett a rendszerváltoztatás 30. évfordulójáról is tematikus programmal emlékeztek meg: a csütörtök esti záróelőadás a Szabadság lágy érintése című akrobatikus színházi előadás volt.

Nemsokára képes beszámolóval jelentkezünk.

Magyar napok kezdődtek Tel-Avivban

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.