A drágakövek kivitele 22% -kal esett vissza tavaly óta, valószínűleg az USA-Kína kereskedelmi háború és a hongkongi tiltakozások miatt.

2019 eleje óta Izrael gyémántiparában 22% -kal csökkent a csiszolt gyémántok exportja, valószínűleg a globális gazdasági visszaesés és a nemzetközi kereskedelem problémái miatt.

A kövek kivitele 2019 első három negyedévében 2,62 milliárd dollár volt, szemben az előző év azonos időszakának 3,32 milliárd dollárjával – közölte a Ynet hírportál kedden, megjegyezve, hogy 2018 viszonylag erős év volt a gyémántipar számára.

2019 harmadik negyedévében az összes gyémánt importja és exportja Izraelben 28%-kal esett vissza, az előző év azonos időszakához képest.

Globális szinten az ipar hasonló hanyatláson megy keresztül, valószínűleg az Egyesült Államok és Kína között folyó kereskedelmi háború, a Hongkongban zajló tüntetések és más nemzetközi feszültségek miatt.

A fiatalabb generációk kövek iránti csökkenő érdeklődése szintén szerepet játszott a hanyatlásban.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.