Tel-Avivi és más önkormányzatok: 2019 végéig szombati közlekedést működtetünk

Igazi, nyilvánvaló és magától értetődő győzelem. 2020-ra nem fogjuk elhinni, hogy korábban nem volt itt tömegközlekedés.

A tel-avivi polgármester, Ron Huldai és társai megérdemelnek minden lehető dicséretet. Ők azok a fajta emberek, akik államokat és nemzeteket visznek előre, és később a haladás, a siker szimbólumává válnak.

Mindenki, aki úgy gondolta, hogy rendelkezik azzal a hatalommal, hogy Izraelt a középkorba rántsa vissza, ma újabb emlékeztetőt kapott arra, hogy ő mindössze egy marginális tényező, amely nem állíthatja meg Izrael állam fejlődését.

Sajnálatos, hogy éppen egy olyan párt, mint a Likud – amely azt állítja magáról, hogy liberális – próbál elgáncsolni egy ilyen fontos nemzeti lépést.

A tömegközlekedés – akár péntek este, szombaton, vagy bármely más nap – alapvető emberi jog, és remélem, hogy hamarosan vonattal is utazhatunk az ország egyik végéből a másikba, mellyel több tízezer családnak takaríthatunk meg értékes szombati időt, üzemanyagköltséget és idegességet, és felemelhetjük Izraelt a 21. századhoz méltó színvonalra.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.