Az izraeli zenész, Dennis Lloyd: meglepett a világsiker

Tegye fel a kezét, aki nem ismeri ezt a számot. Nem sokan lehetnek, egyedül a Spotify-on 500 millió letöltést ért el, Magyarországon jelenleg a virális lista élén áll ezen a zenei platformon. Azt azonban még Izraelben is kevesen tudják, hogy ki is ez a srác, aki 2019 egyik leghallgatottabb előadója a világon.

Dennis Lloyd alias Nir Tibor képzett jazz zenész, 15 éves kora óta ír dalokat, emellett gitáron és trombitán is játszik. Ramat Ganban nőtt fel, zenei gimnáziumban tanult. A katonai szolgálat után Bankokban élt egy évig – ahol a zeneszerzéssel kísérletezett. A művésznevét is akkor találta ki, és a dalait a YouTube-ra és más zenei platformokra tette ki. Hazaköltözött Izraelbe, de mivel nem sok sikert ért el a számaival, egy helyi falafelesnél kezdett el dolgozni.

Aztán egy nap arra ébredt, hogy a Sony és a Werner e-mailekkel bombázza. Elmondása szerinte először nem is értette a hirtelen érdekélődést, de a világcég képviselője csak ennyit mondott: “Nyisd csak meg a Spotify-t!”. “Kinyitottam, és hirtelen megláttam, hogy a „Nevermind” körülbelül félmillió adatfolyammal rendelkezik, trendi lett, mint a vírus, úgy terjedt az egész világon. Fogalmam sem volt, miként!”

Izraelben is csak az utóbbi időben lett népszerű, és Nir Tiborként élvezi viszonylag anonim életét. Első helyi interjúját a hétvégén adta a 12-es tévécsatornának, és bár sosem próbálta elrejteni, sok izraeli meglepődött, hogy honfitársa ez a legnagyobb világszínpadokon fellépő sikeres fiatal zenész.

Lloyd/Tibor célja, hogy izraeliként “áttörje az üvegplafont”, de elmondása szerint jelenleg még itthon marad, nem akar külföldre költözni:

„Szeretem a családomat, a barátaimat, a hummuszt, a tengert és mindent. Jó itt.” – mondta az interjúban. A külföldi turnékra a barátait is elviszi – kísérő zenészeinek nagy része volt iskolatársai.

Dennis Loyd tavasszal indul európai turnéra, júniusban Izraelben is fellép, de már minden jegy elkelt.

Természetesen Lloydot sem kerülheti el a politika, ez a friss Instagram-bejegyzése egy palesztin rajongó üzenetére adott válasz, aki nagyon szeretné őt egyszer élőben is látni egy koncerten. “Roger Waters, a zene nem ismer határokat.”