6 cm-t emelkedett a víz szintje a Kineretben, és lassan síelésre alkalmas lesz a Hermon.

Csütörtök reggel végre országos eső és szeles, viharos idő köszöntött Izrael népére, ami szokás szerint hatalmas meglepetésként érte az összes illetékest, noha évezredek óta megesik az ilyesmi december tájékán… Ráadásul egy héten át tartó csapadékos időt jósolnak a meteorológusok, alig várjuk!

Kisodródott panamai hajó az asdódi kikötőben

Egy panamai zászló alatt hajózó teherszállitó hajó kisodródott a vihar miatt az asdódi Oranim tengerpartra. Éppen a kikötői bebocsátására várt Asdódban, amikor a legénység elvesztette uralmát a jármű fölött, és megtörtént a baj.

Názáretben is kisebb dráma zajlott, ott egy kőfal összeomlott, és rázuhant egy parkoló luxuskocsira, de szerencsére személyi sérülés nem történt.

Wadi Arában és a Saron-vidéken szokás szerint csődöt mondtak a csatornák, és a felgyülemlett esővíz elöntötte az utakat, utcákat. Egyszer talán lesz majd olyan év is, amikor az eső mértékével arányos csatornarendszert építenek, és a téli szezon előtt kitisztítják, hogy képes legyen elnyelni az égi áldást. Ja, nem lesz…

- Hirdetés -

Jó hír, hogy 6 cm-t emelkedett a víz szintje a Kineretben, és hogy lassan síelésre alkalmas lesz a Hermon, szépen havazott arrafelé tegnap egész nap.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.