Netanjahut óvóhelyre vitték egy gázai rakéta elől

Benjamin Netanjahu szerdán arra kényszerült, hogy megszakítsa az Askelonban tartott kampánybeszédét és óvóhelyre vonuljon egy gázai rakétatámadás miatt – jelentette a helyi média.

Az izraeli hadsereg megerősítette, hogy a palesztin fennhatóság alatt álló területektől 12 kilométerre fekvő dél-izraeli városra rakétát lőttek ki, melyet a Vaskupola légvédelmi rendszer a becsapódás előtt megsemmisített.

Guardian cikke szerint az egyik helyi tévéadó közvetítette a Likud párt vezetéséért kampányoló miniszterelnök beszédét. A felvételen látható, amint Netanjahut a testőrök lekísérik a színpadról. A jelentések szerint a légvédelmi szirénák felhangzása után óvóhelyre vitték.

Szeptember óta ez már a második eset, hogy palesztin támadás miatt Netanjahunak félbe kellett szakítani egy nyilvános fellépését.

Az izraeli katonaság szóvivője korábban közölte, hogy harci repülőgépek és helikopterek megsemmisítettek számos Hamász-célpontot, köztük katonai komplexumokat, de azt nem közölte, hogy melyik csoport indította a rakétatámadást.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.