A Bibliai Állatkert segítséget küld a tűzvész sújtotta Ausztráliának

ausztráliai denevérek
Fotó: Animal Rescue Collective / Facebook

Az állatkert adományokat gyűjt állatgyógyászati ​​készletek vásárlásához, hogy segítse az önkénteseket, akik a tomboló tűzvész által sújtott állatok millióit gondozzák.

A jeruzsálemi Bibliai Állatkert adományokat gyűjt, hogy segítse az Animal Rescue Collective szervezetet állatorvos-készletek vásárlásával az ausztráliai tűzvész által sújtott állatok számára.

„A jeruzsálemi Bibliai Állatkertet és személyzetét nagyon elszomorítja az ausztráliai szörnyű tűzvész és az egyedi vadvilág széles körű pusztulása” – jelentette be az állatkert január 5-én.

A bozóttüzek szeptemberben kezdődtek Új-Dél-Walesben, ahol mintegy 130 tűzvész pusztít, és ahonnan a tűz továbbterjedt Victoriába, ahol jelenleg további 31 tűzvész tombol.

A Sydney-i Egyetem professzora, Chris Dickman becslése szerint 480 millió állat érintett pusztán Új-Dél-Walesben. Senki sem tudja pontosan, hány állat sérült meg vagy pusztult el.

Az Animal Rescue Collective által igényelt készletek égési sérülésekre való speciális krémeket, tejpótlókat, hidratáló koncentrátumokat, sebpermeket, fecskendőket, fertőtlenítőszereket, etető palackokat és még sok mást tartalmaznak.

„A felszerelést Ausztráliában vásárolják meg, és közvetlenül a terepen lévő önkénteseknek küldik el” – nyilatkozta az állatkert képviselője a sajtótájékoztatón. 

A kampányt a Bibliai Állatkert Nemzetközi Kapcsolatok Menedzsere indította, aki eredetileg az ausztráliai Melbourne-ből származik. Adományhoz kattints ide.

A Bibliai Állatkert régóta jó kapcsolatokat ápol Ausztráliával. Az állatkert Ausztrália udvarán olyan fajok találhatók, mint kenguru, erszényes bettong, bagolyfecske, kazuár, tiliqua (kéknyelvű-vakondgyík), kokaburák és még sok más állat.

Az állatkert otthont ad egy 16 repülőkutya kolóniának is, amelyet egy speciális denevérmenedékből küldtek Sydney-ből, ahol rehabilitálták őket, miután megsérültek a gazdák gyümölcsvédő hálójában.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSisrael21c