Átadták a Jehudit hidat a forgalomnak

Kétéves munkálatok és a szombaton is zajló munka miatti ortodox vallásosok tiltakozása után ma Tel-Avivban megnyílt a Jehudit híd a gyalogosok és a kerékpárok számára.

Kétéves huzavona, politikai csatározások és az építés többszöri késleltetése után mától végre használatba vehetik a gyalogosok és a kerékpárosok a Tel-Aviv keleti és nyugati részét összekötő Jehudit hidat.

Az Ayalon utak, az Ayalon-csatorna és a vasúti folyosó fölött lógó 110 méter hosszú híd a nyugati oldalon lévő Jehudit utat köti össze a keleti Yigal Alon utcával.

A létesítmény átlagos magassága 5,5 m az Ayalon felett, és körülbelül 1400 tonna acélból készült a teljes hídszerkezet és korlátok.

A híd padlójához körülbelül 1500 négyzetméter bambuszrétegre volt szükség, és körülbelül 800 négyzetméter speciális festékre a hídon lévő kerékpárút festéséhez.

A híd mentén sziklaszerű, az építmény külleméhez illő ülőhelyeket helyeztek, lehetővé téve a járókelőknek a hídon való sétálás közben a megpihenést. Széles körű világítási és fejlesztési munkákat is végeztek, valamint a Jehudit sugárútnak a híd egyik végén található részét gyalogos utcává alakították.

Fotó: Izraelinfo

A kivitelezést végző Oron Csoport a híd építése során több tucat munkást alkalmazott, akik hosszú hónapokon keresztül éjjel-nappal dolgoztak a projekten.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.