A légierő megtorlócsapásokkal válaszolt a gázai rakétákra

Reagálva a rakétatámadásokra, az izraeli hadsereg csütörtökről péntekre virradóra jelentős légicsapásokat hajtott végre a Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet katonai pozíciói ellen az övezet déli részén.

Izraeli drónok és vadászgépek számos terror célpontot megsemmisítettek, köztük egy fegyvergyártásra használt föld alatti létesítményt. A hadsereg nyilatkozata megjegyzi, hogy a támadások jelentős csapást mértek a Hamász terrorszervezet képességére, hogy katonailag megerősítse magát.

Sérülésről nem érkezett jelentés. Rafahban széleskörű áramkimaradásokról számoltak be.

Csütörtökön, helyi idő szerint este fél 12-kor megszólaltak a rakétára figyelmeztető szirénák a Gázai övezethez közel eső izraeli közösségekben. Az Izraeli Védelmi Erők szerint három rakétát lőttek ki Gázából Izraelre, ebből kettőt szétlőtt a Vaskupola, a harmadik nyílt területen landolt.

A Magen David Adom mentőszolgálat szerint egy háromhetes csecsemő közpesen súlyosan megsérült Szderotban, amikor az édesanyja, aki a kezében tartotta, a védett területre sietve leesett a lépcsőn. Mindkettőjüket a Szoroka Kórházba szállították.

Ez volt 24 órán belül a második rakétatámadás.

Izraeli drónok és tankok csütörtök délután megsemmisítették a Gázát uraló Hamász terrorszervezet számos hírszerzési posztját az övezet déli részén, megtorlásul a határon átreptetett robbanó léggömbökre és a lövésekre, amit az izraeli hadsereg határ melletti megfigyelő posztjára adtak le Gázából.

A teljes cikk itt olvasható.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.