A palesztinok minden kapcsolatot megszakítanak Izraellel és az Egyesült Államokkal

Az Arab Liga is elutasította a tervet, mert az szerintük nem teremthet igazságos békét.

A palesztinok minden kapcsolatot megszakítanak Izraellel és az Egyesült Államokkal – jelentette be az Arab Liga szombati, rendkívüli ülésén Mahmúd Abbász palesztin elnök Kairóban.

Abbász megerősítette, hogy nem volt hajlandó átvenni a Trump-adminisztráció által kidolgozott izraeli-palesztin rendezés tervét, valamint leszögezte: nincs kapcsolat a Fehér Ház és a palesztin vezetés között.

Kijelentette azt is, nem fog úgy bevonulni a történelembe, mint az az ember, “aki eladta Jeruzsálemet” 

Az Arab Liga elutasítja azt a közel-keleti béketervet, amelyet a héten jelentett be Donald Trump amerikai elnök – tudatta szombaton a szervezet, miután az arab országok külügyminiszterei tanácskozást tartottak Kairóban.

Az Arab Liga úgy véli, hogy az amerikai elnök által bemutatott javaslat nem teremthet igazságos békét, ezért az arab országok nem fognak együttműködni az Egyesült Államokkal a terv végrehajtásában, Izraelt pedig óva intették attól, hogy megpróbálja erőszakkal megvalósítani az amerikai elnök javaslatait. 

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.