Ciszjordániában is megtámadtak egy izraeli katonát

A merényletkísérlet helyszíne - fotó: Izraeli Mentők
A merényletkísérlet helyszíne - fotó: Izraeli Mentők

Újabb izraeli katonát támadtak meg, ezúttal Ciszjordániában, ez már a harmadik hasonló merényletkísérlet volt csütörtökön – jelentette a helyi média.

A katonára egy autóból lőttek rá a Ciszjordánia középső részén lévő Dolev nevű telepes falu mellett. A merénylő azonnal továbbhajtott.

Ez már a harmadik támadás volt a nap folyamán. Korábban Jeruzsálem óvárosában egy határőrre lőtt rá egy keresztény vallásból az iszlámra a közelmúltban áttért haifai arab férfi, hajnalban pedig újonc katonák közé hajtott egy palesztin merénylő Jeruzsálemben.

Súlyos összecsapások törtek ki délután Betlehemben, ahol az izraeli hadsereg hajtóvadászatot folytatott a katonákat szándékosan elgázoló merénylő ellen. Ezen zavargásokban Muhammad Abu Ranija, a Reuters hírügynökség fotósa is megsebesült, egy gumilövedékkel hasba lőtték.

“Donald Trump amerikai elnök béketerve szülte a feszültséget, ez vezet az eszkalációhoz” – mondta Nabil Abu Rdene, Mahmúd Abbász palesztin elnök szóvivője csütörtökön a WAFA nevű hivatalos palesztin hírügynökségnek.

- Hirdetés -

A csütörtök hajnalban kezdődött erőszakhullámban eddig tizenkét izraeli katonát sebesítettek meg palesztin merénylők, és három palesztint öltek meg az izraeli biztonságiak.

Izraelben feszültebbé vált a helyzet az utóbbi napokban amiatt, hogy bejelentették Donald Trump béketervét a közel-keleti konfliktus megoldására, és ezt a palesztinok elutasították.     

A Hamász palesztin terrorszervezet az Izrael elleni támadások fokozására szólított fel szerdán, miután az izraeli biztonsági erők megöltek egy palesztin tinédzsert, aki a hadsereg jelentése szerint a ciszjordániai Hebronban kitört zavargásokban benzines-palackot dobott katonák felé.

- Hirdetés -