Biztonsági vezetők: Netanjahu veszélyes!

Efrajim Halevi volt Moszad főnök:
Efrajim Halevi volt Moszad főnök: "Baj van Netanjahu gondolkodásával, döntéseivel." - fotó: képernyőkép / Facebook

A Kék-Fehér párt legújabb választási videójában hat volt biztonsági vezető, a Moszad kül-, és a Sin Bet belbiztonsági szervezet főnökei figyelmeztetnek: Benjamin Netanjahu veszélyt jelent Izraelre, mert személyes előnyszerzésre használja a szigorúan bizalmas, titkos információkat!

Ami Ajalon, a Sin Bet 1996-2000 közötti vezetője a tengeralattjáró ügylet miatt nem is az állítólagos pénzügyi nyeresége miatt, hanem azért tekinti biztonsági kockázatnak Izrael számára Netanjahut, mert kritikus biztonsági információt titkolt el a vezérkari főnök és a védelmi miniszter elől. Ajalon állítja: ilyen Izrael történetében nem volt, és súlyos biztonsági veszélyt jelent.

Efrájim Halévi, a Moszád 1998 és 2002 közötti főnök azért csatlakozott a Netanjahu távozását követelőkhöz, mert ünnepséget tartott, és ott beszédet mondott élő adásban Dimonában, a mellesleg szigorúan titkos atomlétesítményben. Mint mondja, szerinte baj van Netanjahu gondolkodásával, döntéseivel, ez az eset azóta sem hagyja nyugodni.

Karmi Gilon, a Sin Bet 1995-1996-os vezetőjének az nem hagy nyugtot, hogy Netanjahu az ország legnagyobb titkait személyes előnyszerzésre használja. Mint mondja, Netanjahu Izrael stratégiai értékeit egójának szolgálatába állítja, s ezzel az ország jövőjét veszélyeztetheti.

Sabtaj Savít, a Moszad 1989-től 1996-ig regnáló főnöke csak annyit mond: Bibi veszélyt jelent Izrael biztonságára.

Tamír Pardo, a Moszad 2011 és 2016 közötti főnöke azt mondja: az a miniszterelnök, aki nem nyújt személyes példát az ország polgárainak, világos és valóságos veszélyt jelent Izrael biztonsága számára.

Juvál Diszkinnek, a Sin Bet 2005 és 2010 közötti vezetőjének semmi kétsége arról, hogy Netanjahu köztörvényes vádlott, aki teljesen elvesztette morális jogét Izrael vezetésére. Diszkin állítja, hogy vádlott nem lehet parancsnok semmiféle biztonsági ügyben Izraelben.

Szerinted ki fog a március 2.-i választások után kormányt alakítani?

  • Netanjahu (38%, 197 Votes)
  • Ganz (34%, 180 Votes)
  • Senki (negyedszerre választások...) (26%, 138 Votes)
  • Másvalaki (2%, 10 Votes)

Összes szavazó: 525

Loading ... Loading ...

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.