A koronavírus veszélyei

Ebben az írásban nem arról lesz szó, hogy mennyire veszélyes a fertőzöttek számára a koronavírus okozta tüdőgyulladás, hanem arról, hogy a már régóta semmiféle törvénytelenségtől vissza nem riadó Likud-kampány miként teheti azt Izrael jövőjét meghatározó, valóban veszélyes üggyé.

Netanjahu már három évtizede a néhai Arthur Finkelstein tanítását követi, amely szerint a választásokat csak negatív kampánnyal lehet megnyerni. Ismét előkerült Ganz dehonesztálása, az Ötödik Dimenzió ügye, noha Ganzot egyáltalán nem is gyanúsítják, a telefonjáról állítólag irániak kezébe került szégyenteljes információ, az állítólagos nőügyek, minden, amivel gátlástalanul beszennyezheti politikai ellenfelét.

Az ember nem érti: Netanjahu vádol bárkit is korrupcióval, akinek bő hét múlva megkezdődik a korrupciós pere? Ő beszél lelki stabilitásról, tiszta fejűségről, akinek a felesége s a fia minimum a normalitás határesete, s akiknek az utasításait követi? Ha csak a tizede igaz annak, amit a Balfour rezidenciáról írnak, akkor tilos lenne bármiféle döntést hoznia.

És most Netanjahu rárepült, és vadul gerjeszti a korona-hisztériát. Évek óta elhanyagolta az egészségügyi rendszert, még azt is elfelejtette pár hónapja, hogy egészségügyi miniszter volt. Jót mulattunk, mikor ősszel egy kormányülésen közölte, hogy beszél az egészségügyi miniszterrel, mire szóltak neki, hogy ő maga az. És erre hirtelen az utóbbi napokban főállású egészségügyi minisztert játszik, nem spórolva minden létező kommunikációs és fotózási lehetőséggel.

Minden nap megjelenik, már világos orvosi ruhának látszó öltözéket is visel, úgy tesz, mintha a fertőző betegségek szakembere lenne, és a kamerák kereszttüzében utasításokat osztogat az influenzásoknak. Mondanám szánalmas, ha nem lenne oly sok ember vevő az ilyesmire.

És sajnos már vannak előjelei a koronavírus törvénytelen bevetésének is fake news biológiai fegyverként. Mazkeret Batia lakosainak Whatsapp csoportjaiban, a helyi önkormányzat nevében azt terjesztette valaki, hogy koronavírusos páciens van a városban. Azóta lelepleződött, hogy fake news volt. Ez a város a Kék-Fehér egyik erőssége, a szeptemberi választásokon 44% szavazott Ganzra, és csak 26% Netanjahura. Talán egy próba történt kicsiben? Valaki, aki birtokában van a szavazók adatainak, egy kis, jól megválasztott helyen ellenőrizni akarta a helyiek reakcióit? – teszi fel kérdést a Háárec cikke.

A választások napján törvénytelen bármi efféle álhír terjesztése. De nincsenek illúzióink, és ezért arra kérjük olvasóinkat, hogy ne üljenek fel neki, ha hasonló üzeneteket kapnak. A valóságot ellenőrizhetik a választási bizottság egész nap működő számán:
*8354, vagy 073-2189222.

És az alábbi oldalon felsoroltak minden lehetséges módot, melyek segítségével azonnal kapcsolatba léphetünk a választások tisztaságát ellenőrző állami szervvel: https://bechirot23.bechirot.gov.il/election/Pages/HomePage.aspx

Szerinted ki fog a március 2.-i választások után kormányt alakítani?

  • Netanjahu (38%, 197 Votes)
  • Ganz (34%, 180 Votes)
  • Senki (negyedszerre választások...) (26%, 138 Votes)
  • Másvalaki (2%, 10 Votes)

Összes szavazó: 525

Loading ... Loading ...

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.