Izraelben történt – napi összefoglaló…

izraeli rohammentő
Fotó: Shutterstock

Az elmúlt 24 óra leforgása alatt 6 friss Covid-19 fertőzést regisztráltak, ezzel az összes fertőzöttek száma 16 665-re emelkedett. A betegek száma 2812, közülük 46 állapota súlyos, 40-en szorulnak gépi lélegeztetésre. A járvánnyal összefüggésben 279 személy vesztette életét, felgyógyult 13 574 fő.

A Taub Gazdasági Kutató Intézet szerint a koronavírus okozta válság hatására az adósság aránya a GDP-hez képest 75%-ra várható a tervezett 60% helyett. Az államadósság mértéke pedig 11%, a tervezett 4% helyett.

Tegnap a szélsőséges hőhullám miatt 1200 esetben fordultak orvoshoz, illetve hívtak mentőt napszúrás, vagy kiszáradás tüneteivel.

Kelet-Jeruzsálem Isswiya negyedében a Ramadán böjtjét megszakító esti étkezés közben az “örömlövöldözés” során egy eltévedt golyó életveszélyesen megsebesített egy négyéves kislányt. Ugyanakkor egy üzlettulajdonosra és kisfiára egy álarcos tüzet nyitott, és mindkettőjüket megsebesítette.

A múlt heti, har hevroni gázolásos merénylet súlyos sérültje, Sadi Ibrahim visszanyerte eszméletét, és annak ellenére, hogy egyik lábát amputálni kellett, azon szándékának adott kifejezést, hogy vissza kíván térni az egységéhez.

Tegnap este az ENSZ Biztonsági Tanácsa informális ülést tartott, ahol a téma az Izrael által tervezett annektálás volt. A BT EU-s tagjai külön elítélő nyilatkozatot adtak ki, figyelmeztetve a várható, súlyos következményekre.
Ugyanakkor az orosz ENSZ nagykövet is elítélőleg nyilatkozott az annektálásról, mondván, hogy ez súlyos veszélyt jelent a térségre.
Danny Danon, Izrael ENSZ nagykövete ezzel kapcsolatban kijelentette, hogy Izrael kizárólag az USA béketervének értelmében és az USA-val előre egyeztetett módon tesz lépéseket.

Görögország és Ciprus bejelentette, hogy a jövő hónap végétől izraeli turisták utazhatnak a két országba karantén és vizsgálat nélkül. A várható árak a szokásosnál is alacsonyabbnak ígérkeznek.

A Seychelles szigetek kormánya bejelentette, hogy kizárólag izraeli turisták számára megnyitja az u.n. Hilton szigetet. Seychelles Airlines újraindítja tel-avivi járatait, amelyre repülőjegyet kizárólag izraeli állampolgárok számára adnak el. Az árak az ebben a szezonban szokásosn felére tehetők, azaz 5500-6500 sekel körüliek. Ebbe benne van a repülőjegy oda-vissza, plusz hat éjszaka félpanzióval.

facebook.com/degelisrael

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSLeharpress