Gabi főz 5 – Versenyt főzök magammal: Töltött paprika

A mai videóblogomban versenyt fogok főzni magammal, mely nagyszerű módszer arra, hogy szórakoztatóvá tegye és egyben lerövidítse a konyhában töltött időt. Semmi más nem kell hozzá, mint egy jó recept és egy stopperóra, mely mai telefonjainkban és tabletjeinkben mindannyiunknak rendelkezésére áll.
A recept, amit ma főzök, az a nagy kedvencem, a töltött paprika lesz.

Mielőtt nekilátnék, előveszek papírt és ceruzát, és készenlétbe helyezek egy stopperes applikációt. Egy-két perc alatt pontokba szedve lejegyzetelem a főbb tennivalókat, és megsaccolom az időtartalmukat.
Már kezdődhet is a játék!

Hozzávalók:

400 g paradicsom konzerv (nem sűrített)
2 kanál növényi olaj
1 kanál liszt
1 db nagy fej hagyma
1-2 db babérlevél
1-1.5 l víz
1 kg darált marha vagy pulyka, csirke  hús
150 g rizs
4-5 közepes paprika
1 db tojás
só, bors, cukor ízlés szerint

Elkészítése:

Apróra vágom a hagymát, a paprikák magházát eltávolítom. Egy kis lábosban dupla annyi vizet töltök a rizsre, mint amennyi a rizs maga, és csak addig főzöm, amíg a rizsszemek belseje még kemény marad. Közben egy nagyobb méretű lábos aljában kevés olajon üvegesre pirítom a hagymát. A darált húst egy nagyobb tálban összedolgozom a tűzről levett rizzsel, a megpirított hagyma felével, tojással, sóval és borssal. A paprikákat háromnegyedig töltöm, míg a maradék töltelékből gombócokat készítek.

A lábosban maradt hagymára vizet öntök, és amikor már forr, beleteszem a töltött paprikákat és a húsgombócokat. A paradicsomkonzervet rájuk öntöm, és óvatosan összekeverem. Sóval, borssal, babérlevéllel és egy kis cukorral ízesítem.
Hústól függően darált csirkével vagy pulykával cirka fél órát főzöm. Ha marhával készítem, további 20 perc főzés szükséges.

Amkor már főnek a paprikák, egy kis serpenyőben egy kanál olajon egy kanálnyi lisztet teszek fel pirulni, és addig kevergetem, amíg világos, de még mindig majdnem fehér, drapp színt nem kap. Egy-két deci hideg vízzel felöntöm. A rántás eredetileg rétesliszttel készül, de miután itt Izraelben csak finomliszt kapható, így senki ne keseredjen el, szinte biztos, hogy csomós lesz,  amit egy szűrő segítségével csomótlaníthatunk. A rántást hozzákeverem a főzésben lévő töltött paprikához, és az egészet készre főzöm.

Jó étvágyat mindenkinek!

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.