Az utazási biztosítás költségesebb és korlátozottabb lesz

Fotó: El Al / Flickr

Nem tudható még, hogy az izraeliek mikor kezdhetnek újra külföldre utazni, de az már most egyértelmű, hogy a tengerentúli utazási biztosítások sokkal drágábbakká válnak, amelyet az utazás tervezésekor figyelembe kell majd venni – írja a Haaretz.

A koronavírus válság kezdete óta Izrael legtöbb biztosítótársasága leállította a külföldi utazási biztosítások értékesítését. Jelenleg a vállalatok megkísérelik kiszámítani a koronavírussal kapcsolatos utazási kockázatok költségeit.

Néhány társaság már kidolgozott új biztosítási csomagokat, és jóváhagyás céljából benyújtotta azokat az illetékes hatósághoz, míg mások hamarosan megteszik.

A Harel és a Phoenix biztosítótársaság jelenleg úgy döntött, hogy nem kínál biztosítást az Egyesült Államokba történő utazáshoz, az ottani magas víruskockázat miatt. Az idősebb és veszélyeztetettebb korosztályoknak, valószínűleg nehézségeik lesznek a közeljövőben az utazási biztosítás megvásárlásával.

“Kreatív megoldásokat próbálunk találni annak érdekében, hogy a 70 éves izraeliek is utazhassanak, de sajnos az ő kockázati szintjük rendkívül magas besorolású, így még biztosításmatematikai szempontból nem találtunk elfogadható prémiumot számukra” – nyilatkozta Alon Ketzef, a DavidShield csoporttól, amelynek leányvállalatai közé tartozik a PassportCard utazási biztosító társaság is.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSHaaretz