A KISS frontemberének nagyanyja a náci gázkamrában pusztult el

Gene Simmons, a KISS együttes frontembere egy korábbi interjúban megemlítette, hogy édesanyja, aki holokauszt-túlélő volt, soha nem beszélt neki a megpróbáltatásairól.

A Bild am Sonntag című német lap nyomozni kezdett, és átadott az izraeli születésű rocksztárnak 100 oldalnyi dokumentumot az édesanyja múltjáról.

A Jóvátételi Hivatalnak Simmons anyja részletesen – hónapról hónapra – leírt mindent. Az írásból és a hivatalos iratokból végigkövethető Klein Flóra élete a budapesti gettótól a mauthauseni tábor felszabadításáig és tovább az 1947-es alijáig, és a kis Chaim (Gene Simmons) haifai születéséig.

A kis Gene és édesanyja 1950 körül Izraelben. A válás után Flora Witz (született 1925-ben) fiával 1958-ban az Egyesült Államokba költözött - fotó: genesimmons / Instagram
A kis Gene és édesanyja 1950 körül Izraelben. A válás után Flora Witz (született 1925-ben) fiával 1958-ban az Egyesült Államokba költözött – fotó: genesimmons / Instagram

A sztár nagyanyja, Blau Eszter a náci gázkamrában pusztult el, ez volt az egyetlen, amit anyja elmesélt neki, és most a dokumentumokban látta viszont Simmons a történetet.

- Hirdetés -

“Téved, aki azt mondja, hogy mindez elmúlt! Csak tegnap történt, és holnap újra megeshet. Elég a világ választási eredményeire nézni. Ezért kell újra és újra beszélni róla! A gyerekeim semmit nem tudtak mostanáig az édesanyám és nagyanyám sorsáról, talán el sem hinnék, amit ezeken a megsárgult lapokon olvasok” – nyilatkozta Simmons a Bildnek.

- Hirdetés -