Melodráma-sorozat készül Bibiről – Hírösszefoglaló

Benjamin Netanjahu miniszterelnök - fotó: Kobi Gideon / GPO
Benjamin Netanjahu miniszterelnök - fotó: Kobi Gideon / GPO

Kirk Ellis Emmy-díjas szerző sorozatot készít Amerikában Benjamin Netanjahu életéről. Ben Kaszpi Netanjahu: biográfia című könyvére alapozza a történetet. “A Bibi egy politikai történet lesz mély filozófiai és pszichológiai hangsúllyal. Ugyanakkor egy botrányos családi melodráma is, amely azt vizsgálja, hogy a személyes hogyan válhat politikaivá, és vice versa” – nyilatkozták a készülő tv-sorozatról a Varietyben.


Gene Simmons, a KISS együttes frontembere egy korábbi interjúban megemlítette, hogy édesanyja, aki holokauszttúlélő volt, soha nem beszélt neki a megpróbáltatásairól. A Bild am Sonntag című német lap nyomozni kezdett, és átadott az izraeli születésű rocksztárnak 100 oldalnyi dokumentumot az édesanyja múltjáról. Teljes cikk


Az izraeliek használták a kannabiszt vallási szertartásaikon a Tel-avivi Egyetem legújabb kiutatása szerint – írja a The Jerusalem Post. A Tel Aradban, az ősi szentély egyik oltárán talált kannabisz-maradványokból következtettek a szer használatára. Ez a szentély a régészek szerint az i. e. 9-től az i .e. 6. századig működhetett. (A Qubit erről írt cikke)


Az Egészségügyi Minisztérium figyelmeztetésének ellenére fiatalok ezrei szórakoztak a hétvégén Tel-Aviv strandjain és éjszakai szórakozóhelyein. Megteltek a bárok, a vendéglők és a sétálóutcák. Szinte senki nem tartja be a maszkviselés és a távolságtartás szabályait.

Fotó: Or Maymon / Izraelinfo

Az izraeli koronafertőzések száma péntek estére elérte a 16 987-et, ami előző este óta 115 új megbetegedést jelent. 39 beteg állapota súlyos, közülük 37 van lélegeztetőn, 35 beteg állapota pedig közepesen súlyos. Eddig 284 halálos áldozata van a járványnak, és 14 776 beteg gyógyult meg.


Az izraeli rendfenntartók ma reggel lelőttek egy fegyvertelen palesztin férfit Jeruzsálem óvárosában, miután a felszólítás ellenére sem állt meg, és a biztonsági erők biztosra vették, hogy fegyver van nála. Yihad Elkhalak (32 éves) a Kelet-Jeruzsálem környéki Wadi Jozban lakott, egy speciális tanrendű iskolában dolgozott, melynek egyben ápoltja is volt, alig néhány méterre attól a helytől, ahol lelőtték. Az esemény után a rendőrség lezárta az óvárost, és belső vizsgálatot kezdett a balesethez vezető körülmények kivizsgálására.


Újabb hír az eilati öböl ritka vendégéről, a hét méter hosszú cetcápáról. A trópusi óceánok békés, planktonevő lakója már nincs egyedül. A legújabb amatőr videókon jól látszik, amint a – valószínűleg itt született – kicsinye mellette úszkál. A cetcápa hal, de álelevenszülő, vagyis utódai az anyaállat testében kelnek ki. Az eleven kölykök világra jöttükkor körülbelül 40–60 centiméter hosszúak.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.