Felvonulás a nők elleni gyilkosságok és erőszak ellen

Több ezren gyűltek össze hétfőn este a tel-avivi Charles Clore parkban, hogy felvonulással és tüntetéssel tiltakozzanak a nők elleni gyilkosságok és erőszak ellen. Az év eleje óta 12 nőt gyilkolt meg férfi partnerük, közülük hatot a koronaválság idején.

A nagygyűlést Szimona Mori beszéde nyitotta meg, aki 22 évet töltött börtönben, mert megölte az őt bántalmazó férjét, miután többször bejelentést tett mind a rendőrségnél, mind a szociális szolgálatnál, de nem kapott semmilyen segítséget.

A rendezvényen felolvasták a 12 áldozat nevét. A beszédekben kiemelték: „Azért vagyunk itt, mert tudjuk, hogy minden azzal kezdődik, hogy előírják a lányoknak, hogy mit szabad viselniük és mit nem, és végül úgy érzik, hogy a tulajdonukban vannak, és bármit képesek megtenni a testükkel. Folytatódik a bérkülönbségben, a különböző bizottságokban, ahol úgy hoznak döntéseket, hogy nőket nem választottak bele. De mi itt vagyunk, mert a nők elleni erőszak társadalmi probléma, amelyben van egy férfi, van egy nő, de nincs benne szabályozás – viszont ott van gyilkosság.”

A felszólalók arra kérték az újonnan megválasztott képviselőket és a kormányt, kezeljék a nők elleni erőszak elleni intézkedéseket a legfontosabb prioritásként.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.