Hamasz rakétákra válaszul a légierő a Gázai övezetben támadott

Az izraeli légierő vasárnap este csapást mért a Gázai övezetet irányító radikális iszlamista Hamasz célpontjaira, válaszul a palesztin területről korábban kilőtt rakétákra.

Válaszul az este folyamán Izraelre kilőtt három rakétára légierőnk a Hamász földalatti terrorinfrastruktúrájára mért csapást Gázában – olvasható az izraeli hadsereg Twitter-bejegyzésében. Hozzátették, hogy a Hamaszt tartják felelősnek a rakéták kilövéséért.

Vasárnap légiriadó szirénák hangját lehetett hallani a Gázai övezet határában lévő izraeli településeken. A hadsereg szerint két rakétát sötétedés előtt lőttek ki, egy harmadikat pedig sötétedés után, az utóbbit az izraeli légvédelem megsemmisítette. Két rakéta viszont lakatlan területen csapódott be – közölte az izraeli tizenkettes televíziós csatorna.

Sem a Gázai övezetből, sem Izraelből nem jelentettek áldozatokat.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.