Péntektől tilos a prostituáltak szolgáltatásának igénybevétele

prostitucio izraelben penztarca meztelen noi labak
Fotó: Shutterstock

Péntektől hatályba lép a büntetőtörvénykönyv módosítása, amely szerint büntetendő lesz a prostituáltak szexuális szolgáltatásának igénybevétele Izraelben. A kiszabható bírság mértéke: 2000 sékel.

A jogszabály tovább bővíti a prostitúcióval kapcsolatos bűncselekmények körét. A kerítés és más, prostitúciót megszervező és elősegítő tevékenység, illetve az abból való haszonszerzés már eddig is bűncselekménynek számított Izraelben. A prostitúció (szexuális szolgáltatás) nem számít bűncselekménynek vagy szabálysértésnek.

A törvény célja az, hogy csökkentse, és végső soron megszüntesse a prostitúciót Izraelben, nem kizárólag a szexuális szolgáltatás vásárlásának tilalmával, hanem egy olyan integrált folyamat részeként, amely magában foglalja a végrehajtáson kívül az oktatást és a felvilágosítást, valamint a prostituáltak számára nyújtott szociális segítségnyújtást és a rehabilitációt.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.