Izraeli katonák lelőttek egy palesztint Ciszjordániában

Izraeli katonák Ariel környékén Ciszjordániában - fotó: Izraeli Hadsereg
Izraeli katonák Ariel környékén Ciszjordániában - fotó: Izraeli Hadsereg

Izraeli katonák lelőttek Ciszjordániában egy palesztint, aki a hadsereg szerint gyújtópalackokat dobott feléjük; palesztin tisztségviselők azonban tagadták ezt, és azt közölték, hogy a férfi csupán arra sétált.

Az izraeli hadsereg tájékoztatása szerint a katonák csütörtök este tüzet nyitottak két palesztinra, akik Molotov-koktélokat dobtak feléjük a Szalfit helyhatósági területen fekvő Kifl Harisz faluban.

Ibrahim Abu Yaakov

A Palesztin Egészségügyi Minisztérium közölte, hogy a 29 éves Ibrahim Abu Yaakov a nyakán sérült meg az izraeli lövedéktől, a kórházban állapították meg a halál beálltát.

Abdullah Kamil kerületi kormányzó szerint Yaakovot agyonlőtték, társa pedig a lábán kapott lőtt sebet, őt is kórházba kellett szállítani. Kamil állítása szerint mindketten csak sétáltak a faluban, amikor az izraeli katonák minden ok nélkül tüzet nyitottak rájuk. “Izrael felelős az indokolatlan lövöldözésért. Egy újabb, a palesztin nép ellen elkövetett bűncselekményről van szó. Ez folytatja a bűncselekmények láncolatát, amelyet Izrael Ciszjordániában a palesztinok ellen követ el” – mondta.

- Hirdetés -
FORRÁSMTI, Haaretz