Netanjahu beszólása

#én_is_piros_lámpa_vagyok

Nagy vihart és heves kritikát váltott ki Benjamin Netanjahu “beszólása” a korona-kabinet összeállításával kapcsolatban.

Mint ismeretes, Netanjahu operatív okokból 16-ról 10-re kívánja lecsökkenteni a kabinetben résztvevő képviselők számát. Azonban a 10 részvevő között egyetlen nő sem maradt. Amikor Meirav Cohen, a kabinetből eltávolított képviselőnő ezt nehezményezte, Netanjahu a következőket válaszolta: “Én is megkérdezem magamtól néha, miért vannak éjszaka piros lámpák.”

Meirav Cohen képviselőnő (Kék-Fehér) Roni Gamzuval, a közelmúltban kinevezett nemzeti korona-projektorral
Meirav Cohen képviselőnő (Kék-Fehér) Roni Gamzuval, a közelmúltban kinevezett nemzeti korona-projektorral

A szerkesztő megjegyzése: Netanjahu félresikerült, de sok mindenről árulkodó megjegyzése nem csak a tisztességes, ésszerű eljárás elveit hagyja figyelmen kívül, de ellenkezik a jogszabályok, nemzetközi szerződések és az izraeli Legfelsőbb Bíróság nemi egyenlőséget és képviseletet előíró szabályaival, amikor egy ennyire kardinális jelentőségű bizottságban nem hagy helyet a lakosság felét kitevő nem képviseletének.

Arról nem is beszélve, mennyire jellemző a miniszterelnökre – aki ellen jelenleg három büntetőeljárás is folyik –, hogy a (nem csak közlekedési?) szabályokat felesleges megkötésnek tartja…

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.