Újabb tüntetés a Balfour utcánál • Szélsőjobbosok: “Halál a balosokra” • Már csökken a fertőzések száma?

Csütörtök este is ezrek tüntettek Netanjahu lemondását követelve Jeruzsálemben a Balfour utcai rezidenciánál. Több tucat, Benjamin Netanjahut támogató tüntető is megjelent a túloldalon. A Beitar focicsapat ultrái, a La Familia csoport a régi vasútállomásnál gyülekezett, céljuk a tüntetők megtámadása volt, de ebben megakadályozták őket a rendőrök. Nyolc La Familia tagot letartóztattak, miután kövekkel dobáltak egy arabokat szállító autót, megtámadtak egy tévéstábot, és halált követeltek a baloldaliakra. Tel-Avivban is tüntetés volt Amir Ohana belbiztonsági miniszter otthonánál.


Ismét, mégis megnyílhatnak hétvégén a bevásárlóközpontok, az általában szombaton is üzemelő plázák, pl. a Bilu központ. Legalábbis a csütörtök esti 12-es tévéhíradóban azt mondták, ez várható. Egyelőre nem világos, hogy már ezen a hétvégén, vagy csak a következőn.


A Héber Egyetem járványügyi tudósai szerint sikerült megállítani a második hullámot, már nem nő az új koronavírus-fertőzések száma, sőt az óvatos becslések szerint már megindult a csökkenés. Az egészségügyi minisztérium illetékesei szerint ez nem Roni Gamzunak, hanem az ő korábbi intézkedéseiknek köszönhető. Adatok


Az első és a második szentély pusztulását gyászoló tisa beávi 25 órás böjtnap szerda este vette kezdetét. A koronavírus-rendeletek miatt a Siratófalnál 1000 főre korlátozták este az imára érkezők számát, akiket legfeljebb 20 főt befogadó “kapszulákban” helyeztek el a területen. Néhány tucat személy azonban, áttörve a korlátokon, beszaladt az imaterületre:


Az egészségügyi (pszichés) állapotáról szárnyra kapott pletykáknak, és állítólagos külföldi gyógykezelésének megcáfolására több hetes visszavonultság után rövid videóval ismét megjelent Sara Netanjahu, a miniszterelnök felesége. Ezen azt kérte, hogy ne buzdítsanak a kormányfő és családja megölésére. Emlékezetes, hogy Netanjahu egy szakértők szerint frissen alkotott hamis “balos” Facebook fiók segítségével igazolta, hogy az életére törnek. A Facebook azóta eltávolította a hamis felhasználót, a rendőrség nyomozni kezdett annak kiderítésére, hogy ki hozta létre Dana Ront, a Netanjahut halálosan fenyegető, nem létező személyt.


A Sabak biztonsági szolgálat értékes információkat szerzett a Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezetről a terrorszervezet operatív ügynökének kihallgatása során. Aladdin Husszein (24) 2020. június 28-án úszva próbált behatolni az övezetből Izraelbe, amikor az Izraeli Védelmi Erők csapatai elfogták és átadták a Sabaknak. A kihallgatás során kiderült, hogy a gyanúsított a Hamász légvédelmi erőinek vezető tagja volt, aki egy családi vita, valamint a terrorszervezet üldözése okán hagyta el az övezetet.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.