A világ legdrágább maszkját készíti el egy izraeli cég

A világ legdrágább védőmaszkját készíti el egy izraeli ékszerész cég. Az ékszer-maszk ára másfél millió dollár, de a viselése nem feltétlenül lesz praktikus.

A világ eddigi legdrágább védőmaszkját készíti el az izraeli Yvel ékszerész cég. A cikk szerint a maszk 18 karátos fehéraranyból készül, 3600 darab fekete, illetve fehér gyémánt díszitiés a legjobb szűrővel látják majd el. Az ára pedig másfél millió dollár, vagyis több mint 420 millió forint lesz.

Isaac Levy tervező és a cég tulajdonosa a vevő kilétét nem fedte fel, annyit azonban elárult, hogy egy az Egyesült Államokban élő kínai üzletemberről van szó. Levy azt is elmondta, hogy a rejtélyes vevőnek két kikötése volt: még az év végéig készüljenek el vele, illetve, hogy ez legyen a világ legdrágább maszkja.

Levy szerint ez utóbbi feltételt nem volt nehéz teljesíteni. A cikk azonban megjegyzi, hogy a borsos ár ellenére a maszk nem feltétlenül lesz a praktikus, hiszen a súlya körülbelül 270 gramm lesz, ami a tízszerese egy átlagos orvosi maszk súlyának.

Isaac Levy hálás a megrendelőnek, mint mondta, ennek köszönhetően munkát tudott adni a dolgozóinak ezekben a nehéz időkben.

- Hirdetés -
- Hirdetés -