Izrael újabb csapást mért a Hamász gázai övezeti állásaira

Az izraeli hadsereg keddre virradóra újabb csapásokat mért a Hamász gázai övezeti állásaira, válaszul arra, hogy onnan ismét robbanószerekkel felszerelt léggömböket eregettek Izrael területére.

A hadsereg a Twitteren közölte, hogy harckocsikkal és drónokkal vette célba a Hamász katonai állásait és föld alatti létesítményeit.

Izrael az elmúlt hetekben több ilyen éjszakai csapást is végrehajtott a Gázai övezetet irányító iszlamista szervezet állásai ellen, válaszul a palesztin tengerparti övezetből gyújtóléggömbökkel végrehajtott támadásokra, amelyek közül sok tüzeket okozott Izrael déli területein.

A gyújtó- és robbanószerkezetek felbocsátása hosszú szünet után augusztus elején kezdődött újra. Az eszközök becsapódásakor általában tűz keletkezik mezőgazdasági, természetvédelmi és lakott területeken egyaránt. Megtorlásul Izrael augusztus 11-én határozatlan időre lezárta a gázai áruforgalmi átkelőhelyet Kerem Salomnál. Másnap Beni Ganz védelmi miniszter arra adott utasítást, hogy 28 kilométerről 15-re korlátozzák a tengerparti palesztin övezetben lakók halászati területét.

Beni Ganz védelmi miniszter a gázai övezet közelében egy Vaskupola-állás mellett, 2020. augusztus 24.
Beni Ganz védelmi miniszter a gázai övezet közelében egy Vaskupola-állás mellett, 2020. augusztus 24.

Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő és Beni Ganz a minap a célzott likvidálások politikájának felújításával fenyegette meg a Hamász vezetőit, ha nem szüntetik be a szomszédos izraeli területek elleni támadásokat

- Hirdetés -
- Hirdetés -