Felmondott a költségvetés igazgatója: “Katz eltapos minden normát”

Saul Meridor – fotó: Facebook

Súlyos vádirattal felérő felmondólevelet küldött Saul Meridor, a pénzügyminisztérium költségvetési igazgatója Jiszrael Katz pénzügyminiszternek:

“…a szűk, irreleváns, rövid távú érdekek befolyásolta döntéshozatal, valamint a szakmai szint elhallgattatása, a hivatásos szakemberek munkájának nyilvánvaló figyelmen kívül hagyása, légből kapott ötletek, és a költségvetési eszközök és elvek eltiprása. Azt üzeni az ország polgárainak, az üzleti szférának és a világnak, hogy minden alapelvet, keretet és határt áttör, valamint eltapossa a nagyközönség számára működő közszolgáltatás értékeit, szabályait és normáit. Az elmúlt napokban, miután átléptek egyre több határvonalon, és megsemmisítették a megfelelő gazdasági és költségvetési magatartás elvi szabályait, úgy döntöttem, hogy már nem lehetek a rendszer része, és nem adhatok legitimitást a téves döntések sorozatának” – tette hozzá. “Nem tudom a nevemet adni az elmúlt hónapok hibás magatartásához, amelyért Izrael minden polgára súlyos árat fog fizetni a következő években.”

Jiszrael Katz – fotó: Wikipedia

Katz érdemi válasz helyett ellenzékinek és ellenségnek bélyegezte meg Meridort reggel a rádióban. “Meridor visszatért a Netanjahuval szembeni ellenségesség és gyűlölet családi gyökereihez… Meg akarja buktatni a miniszterelnököt és ártani akar a Likud-kormánynak”.

Ellenzéki körökben úgy vélik, hogy a legfőbb ügyésznek azonnal vizsgálatot kell indítania Katz ellen a levélben megfogalmazott súlyos vádak miatt.

A felmondólevélben leírtak várhatóan negatív hatással lesznek Izrael hitelbesorolására, amit már most is – leginkább a költségvetési anarchia miatt – a leértékelés veszélye fenyeget.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.