Az Emírségek vezető tisztviselője: Az Egyesült Államok és Izrael biztosítékot adtak arról, hogy nem lesz annektálás

Az Emírségek vezető tisztviselője: Az Egyesült Államok és Izrael biztosítékot adtak arról, hogy nem lesz annektálás

Jamal al-Mushrah, aki az Egyesült Arab Emírségek külügyminisztériumának politikai tervezéséért felel, ma (kedden) az abu-dzabi újságíróknak tartott eligazításában kijelentette: “Biztosítékokat kaptunk az Egyesült Államoktól és Izraeltől, hogy nem lesz annektálás.” A Haaretz kiküldött tudósítója szerint a tisztviselő hozzátette: “Megállítottuk az annektálást, és a végső megoldás az izraeliek és a palesztinok között fog eldőlni. Mi továbbra is támogatjuk az arab konszenzust”.

Al-Mushrah kifejtette, hogy “ha bekövetkezik az annektálás, ez a (normalizációs) folyamat nem fog összeomlani, de az egyik feltétel az volt, hogy felfüggesztik. Nem tudjuk megjósolni, hogy Izrael mit fog tenni a jövőben, de biztosítékaink vannak az Egyesült Államoktól és a háromoldalú párbeszédből, beleértve Izraelt is, és ezeknek a megállapodásoknak a megvalósítása már folyamatban van.” Al-Mushrah szerint az Egyesült Arab Emírségek izraeli nagykövetségét Tel-Avivban fogják felállítani.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSHaaretz