Szíria: Az izraeli támadásban két katona és egy civil meghalt, nyolc pedig megsebesült

Izrael légicsapást mért a szíriai kormányerők több állására hétfőn éjszaka Damaszkusz közelében, az akcióban két katona és egy civil nő életét vesztette, nyolc megsebesült – adta hírül a SANA szíriai állami hírügynökség védelmi minisztériumi forrásokra hivatkozva.

A névtelenül nyilatkozó tisztségviselő arról számolt be, hogy a szíriai légvédelem megsemmisítette a Golán-fennsík irányából érkező izraeli rakéták többségét, de több így is betalált a fővárostól délre található katonai állásokon, amelyekben jelentős anyagi károk keletkeztek.

A polgárháború eseményeit nyomon követő Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) arról számolt be, hogy az izraeli hadsereg a szíriai kormányerők, illetve a Hezbollah libanoni síita terrorszervezet állásait vette célba.

Helyi tudósítások szerint a robbanások zaját Damaszkusz egyes részein is hallani lehetett.
Az izraeli hadsereg szóvivője nem kívánta kommentálni az erről szóló sajtójelentéseket a Reuters brit hírügynökség megkeresésére.

A damaszkuszi kormány szerint az izraeli hadsereg az elmúlt három hónapban nyolc alkalommal mért légicsapást szíriai célpontokra, utoljára július 20-án.

Izrael korábban elismerte, hogy több támadást is végrehajtott Szíriában a polgárháború 2011-es kitörése óta, miután stratégiai fenyegetést lát Irán egyre erősödő katonai jelenlétében a szomszédos országban.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSMTI