Véget ért a 107. Tour de France kerékpárverseny, amely idén azért volt különleges számunkra, mert most először izraeli csapat is teljesítette a 21 etapot.

Az ISRAEL START-UP NATION a nagy múltú csapatok között újoncként a 22 közül a 19. helyen végzett, de az utolsó szakasz még hozott meglepetést.

Hagyományosan a párizsi Champs Elysee a verseny utolsó sprintbefutója. Az izraeli csapatban bringázik az az André Greipel, aki korábban már kétszer (2015-16) nyert itt. A top 10-es eredményt mégsem ő hozta az izraeli csapatnak. Hugo Hofstetter volt az, aki a 8. helyen tekert át a célvonalon. Bravo START-UP NATION!

A szakaszt Sam Bennett, a DECEUNINCK-QUICK-STEP holland versenyzője nyerte, így övé lett a sprinterek összetett pontversenyének győzelme is. Tadej Pogacar az UAE TEAM EMIRATES szlovén versenyzőjét háromszor szólították az emelvényre: ő nyerte a hegyi pontversenyt és a legjobb 21 év alatti versenyzőnek kiírt díjat is. Harmadszorra az összetett verseny – Tour de France 2020 – győzteseként állhatott fel a Diadal-ív elé ácsolt dobogóra.

A második helyen is egy szlovén versenyző, Primoz Roglic, a TEAM JUMBO-VISMA versenyzője végzett, a harmadik helyen pedig az ausztrál Richie Porte, a TREK-SEGAFREDO biciklistája.

Az ISRAEL START-UP NATION csapatáért, nagy körversenyen, legközelebb az október 3.-án induló Giro d’Italia-n izgulhatunk majd.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.