Rács mögé nem az országot kéne zárni

Már senki nem volt a tv adókon ma reggel, aki az embereket ekézte volna, hogy nem tartják be a rendelkezéseket.

Milyen rendelkezéseket?

Vajon miért nincsenek még rendszeresítve mindazok a lépések, amelyeket a szakértők március óta követelnek??
Miért nem vonták be már régen a hadsereg nagy kapacitását a fertőzési láncok felderítésébe?
Miért nem növelték meg, akár napi százezerre, a vizsgálatok számát és miért nem rövidítették le az eredmények közlését pár órára?
Miért nem csak a fertőzési gócpontokat zárták le, már hónapok óta, azokat a negyedeket, városrészeket, ahol nagy a megbetegedések száma??
Miért nem határoztak erélyesen, és tartatták be a zárt térben történő csoportosulások meghatározott létszámra való korlátozását vagy megtiltását?

A választ mindannyian tudjuk!

Netanjahu az oka, aki még most is politikai adok-kapokként tekint a megszorításokra. Nem érdekli, hogy ezért ezrek fizetnek életükkel, hogy a gazdaság romba dől. Őt csak egy dolog motiválja: ha bukik a koalíciós többség, akkor nincs ki megszavazza azokat a törvényeket, amelyekkel kiválthatná magát a bírósági tárgyalás, és az azt követő biztos börtönbüntetés elől. A bezárástól bizony ő retteghet legjobban.
Rács mögé nem az országot kéne zárni, hanem egy embert, Netanjahut!

Kedves „adjuk meg az ártatlanság vélelmét” hangoztató polgártársaimnak üzenem, hogy ha Netanjahu bízna saját büntelenségében, akkor nem félne ennyire az igazságszolgáltatástól.

Mindaz amit Netanjahu tesz, régóta törvényszegés.
Törvénytelen, ha egy miniszterelnök saját államának az igazságügyi szervei ellen lázít, mint ahogy tette csak pár hete.
Törvénytelen, ha az évek óta szakemberek által megalkotott és jóváhagyott természeti katasztrófákra – köztük járványokra vonatkozó protokollt – csakúgy elveti, és azokat légből kapott rendelkezésekre cseréli.  
Törvénytelen, hogy a napokban a Kneszet beleegyezése nélkül, miniszterei elől is titkolva az egész országot érintő egyezményeket írt alá, melyeknek egyik titokban tartott alpontja szerint Izrael egyszerűen lemond katonai légi fölényéről a térségben.
Törvénytelen hazudni, mint ahogy Netanjahu tette, tagadván e megegyezést a békeszerződés hátterében.

Én a következő napokban, hetekben olyanok szakvéleményéhez fogom tartani magamat, mint például Gamzu vagy Barbás professzorok, akik szerint a teljes zárlat rendkívül káros az izraeli társadalomra, és semmit sem ér a szakértők által kidolgozott stratégiák, tervek, a zárlat utáni kontakt-kutatási rendszer kialakítása nélkül.

Ott és akkor fogom megszegni a kijárási tilalmat, ahol csak tudom, de betartom mindazokat az ésszerű rendelkezéseket, melyeket a védekezést vezető egészségügyi szakemberek valóban fontosnak tartanak!

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.