Rakétát lőtt a Hamász Izraelre, a hadsereg válaszcsapást mért

A Gázai övezetből kilőtt rakéta robbant hétfőn este 20:20 órakor az övezettel határos Kerem Salom közelében az Eskol Regionális Tanács területén – adta hírül az izraeli hadsereg. Nem voltak áldozatok, és nem jelentettek károkat. A becsapódás némi riadalmat okozott a környéken, de más következménye nem lett.

Az IDF szóvivője elmondta, hogy a légierő gépe válaszul a Hamász katonai állását támadta a Gázai övezet déli részén, de hogy milyen eredménnyel, arról nem adott hírt.

Legutóbb szeptember 15-én és 16-án hajtottak végre rakétatámadást az övezetből, válaszul az Emírségek és Bahrein Izraellel kötött normalizációs megállapodására. Akkor 15 rakétát lőttek a terroristák Izraelre, melyből a Vaskupola védelmi rendszer kilencet megsemmisített.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.