Jeruzsálem állást ajánl Trumpnak • “Baloldali” bírói kinevezést akadályozott meg Osznat Mark

Osznat Mark, a Likud norvég törvénnyel kneszetbe jutott, majd a bírókat kinevező bizottságba került képviselőnő megakadályozta két, általa baloldalinak vélt jogász bírói kinevezését. Egyikük ellen az volt a vád, hogy önkéntesként segített a Dél-Tel-Avivban élő menedékkérőknek, a másikuk pedig egy palesztin merénylőt képviselt egy ügyben. Az Iszrael Hajomban megjelent cikk szerint csakis a jobboldalnak elkötelezett embereket enged kinevezni bírónak, de mivel ez törvénytelen diszkrimináció, majd azt fogja mondani róluk, hogy “konzervatív”, nem pedig, hogy jobboldali.


Jeruzsálem Önkormányzata vicces hirdetést tett közzé tegnap a hivatalos Facebook oldalán. A posztban Trump és felesége, Melania látható, amint az önkormányzat munkaközvetítő irodájának ajtajánál állnak a jeruzsálemi Szafra téren. A szöveg alapján a párnak nem kell elkeserednie a vereség miatt, mert az önkormányzat által működtetett álláskereső oldal nekik is rendelkezésükre áll, hogy megoldást találjanak a foglalkoztatási problémájukra a jelenlegi nehéz helyzetben. A posztot nagyon hamar törölték, nyilván rájöttek, hogy a vicces hirdetés akár a diplomáciai kapcsolatok kárára is járhat.

A törölt poszt – fotó: a Jeruzsálemi Önkormányzat Facebook-oldala

A Ben Gurion repülőtéren hétfő délelőtt felavatták a külföldre repülés előtti, valamint az Izraelbe történő belépés előtti vizsgálatokat szolgáló laboratóriumot. A közeli napokban, az egészségügyi minisztérium működési engedélyének átvétele után, a reptéri gyorsteszt 135 sékelbe, az utazás előtti napokban végzett korai ellenőrzés pedig 45 sékelbe fog kerülni. Teljes cikk


Netanjahu Twitter-bejegyzésben gratulált Bidennek és Kamala Harris alelnökjelöltnek, Bident pedig a keresztnevén szólította meg. “Joe, közel 40 éve hosszú és meleg személyes kapcsolatunk van, és Izrael nagy barátjaként ismerlek. Várom, hogy mindkettőtökkel együtt dolgozhassak az USA és Izrael közötti különleges szövetség további megerősítésében” – írta a kormányfő. Teljes cikk


Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.