Peter Paltchik aranyérmet nyert az Európa-bajnokságon

Prágai Európa-bajnokság: Peter Paltchik izraeli judós karrierje legjobb eredményét könyvelhette el az orosz Arman Adamjan elleni győzelme után a 100 kg alatti súlycsoportban 

Az izraeli dzsúdós, Peter Paltchik karrierje legjobb eredményét szerezte meg ma (szombaton), miután a prágai Európa-bajnokságon aranyérmet nyert a 100 kg alatti súlycsoportban.

Az aranyért vívott csatában az orosz Arman Adamjannal találkozott, és kezdettől fogva dominánsabb volt. A küzdelem végig szoros volt, és a két dzsúdós nem tudott döntést hozni, de 50 másodperccel az aranypontba lépés után az izraeli kiváló gyakorlatot hajtott végre, oldalra dobta ellenfelét – és karrierje során először megszerezte az Európa bajnoki címet. Az izraeli válogatott Paltchik arany- és Tal Flicker ezüstérmével a korona utáni első Európa-bajnokságot sikerként könyvelheti el.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.