Linoy Ashram drámai győzelmet aratott az Európa-bajnokságon

Az ukrajnai ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon aranyérmet szerző Ashram kitűzte a következő célt – Tokió.

Linoy Ashram tegnap (vasárnap) történelmet írt, amikor ő lett a FÁK-országokon kívül az első tornász, aki megnyerte az Európa-bajnokságot, és ahogy az ilyenkor elvárható – mindenkinél  boldogabb volt.

“Nagyon örülök, hogy négy tiszta gyakorlatot tudtam nagyobb hibák nélkül elvégezni, és nagyon élveztem minden pillanatot” – mondta Ashram a verseny végén.

“Nagyon örülök, hogy a lehető legfelkészültebben érkezhettem a versenyre, ami nagyrészt az edzőmnek köszönhető, aki velem volt a korona nehéz időszaka ellenére, és sikerült folytatni az edzéseket a Wingate-ben. Örülök és boldog vagyok.”

Ashram győzelme a lehető legdrámaibb volt – mikor az utolsó karika-gyakorlathoz ért, szinte elérhetetlen pontszám hiányzott, de pontosan ezt a pontszámot (26,5) szerezte meg, és így megelőzte riválisát, a belorusz Alina Harnaszkot. Az igazság pillanatában ismét bebizonyította, miért tartozik a legnagyobbak ligájába.

“Tudtam, hogy magas pontszámot kell megszereznem ahhoz, hogy valóban megszerezzem az első helyet, de a lehető legkevesebbet próbáltam a pontszámmal foglalkozni, és csak a gyakorlatra koncentráltam” – magyarázta Ashram a döntő gyakorlat előtti hangulatot. “Tudtam, hogy ha a lehető legjobban végzem el a gyakorlatot, akkor nyertem – és sikerült!”

A koronavírus járvány miatt az új Európa-bajnoknak több mint egy év után ez volt az első verseny, melyen részt vett, ezért senki sem tudta, hogy milyen erőnléttel fog érkezni, vagy hogy riválisai milyen teljesítményt fognak produkálni.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.