Linoy Ashram drámai győzelmet aratott az Európa-bajnokságon

Az ukrajnai ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon aranyérmet szerző Ashram kitűzte a következő célt – Tokió.

Linoy Ashram tegnap (vasárnap) történelmet írt, amikor ő lett a FÁK-országokon kívül az első tornász, aki megnyerte az Európa-bajnokságot, és ahogy az ilyenkor elvárható – mindenkinél  boldogabb volt.

“Nagyon örülök, hogy négy tiszta gyakorlatot tudtam nagyobb hibák nélkül elvégezni, és nagyon élveztem minden pillanatot” – mondta Ashram a verseny végén.

“Nagyon örülök, hogy a lehető legfelkészültebben érkezhettem a versenyre, ami nagyrészt az edzőmnek köszönhető, aki velem volt a korona nehéz időszaka ellenére, és sikerült folytatni az edzéseket a Wingate-ben. Örülök és boldog vagyok.”

Ashram győzelme a lehető legdrámaibb volt – mikor az utolsó karika-gyakorlathoz ért, szinte elérhetetlen pontszám hiányzott, de pontosan ezt a pontszámot (26,5) szerezte meg, és így megelőzte riválisát, a belorusz Alina Harnaszkot. Az igazság pillanatában ismét bebizonyította, miért tartozik a legnagyobbak ligájába.

“Tudtam, hogy magas pontszámot kell megszereznem ahhoz, hogy valóban megszerezzem az első helyet, de a lehető legkevesebbet próbáltam a pontszámmal foglalkozni, és csak a gyakorlatra koncentráltam” – magyarázta Ashram a döntő gyakorlat előtti hangulatot. “Tudtam, hogy ha a lehető legjobban végzem el a gyakorlatot, akkor nyertem – és sikerült!”

A koronavírus járvány miatt az új Európa-bajnoknak több mint egy év után ez volt az első verseny, melyen részt vett, ezért senki sem tudta, hogy milyen erőnléttel fog érkezni, vagy hogy riválisai milyen teljesítményt fognak produkálni.