Tábornokok helyett nőket!

Seli Jehimovics, Cipi Livni, Meirav Michaeli és Sztáv Safir - fotó: Cionista Tábor / Facebook
Seli Jehimovics, Cipi Livni, Meirav Michaeli és Sztáv Safir - fotó: Cionista Tábor / Facebook

Raviv Drucker, a 13-as tv népszerű újságírója, aki mostanáig Ganz mellett kardoskodott, bármilyen ostobaságot is tett a volt vezérkari főnök-pártvezér, a hétfői Haaretzben újabb ötlettel állt elő: új balcentrum párt, élén hármasfogattal, melyet Gabi Ejzenkot volt vezérkari főnök vezet, s mellette áll az élen Ron Huldai, Tel-Aviv jelenlegi polgármestere és Ofer Selach, a Jes Atid párt csalódott 2-es számú harcosa Lapid után.

Elég elolvasni a cikke utáni kommenteket, vagy a Twitteren írt sorai utáni bejegyzéseket: köszönjük szépen nem, ebből elég volt, a politikában esetlenül mozgó Ganz, akit Netanjahu az orránál fogva vezet világossá tette: nem kérünk több hadvezért és tábornokot, ezt a filmet már láttuk, unalmas horror az egész, mást szeretnénk már nézni.

A közvéleménykutatók szerint jelenleg 15-20 balközép mandátum egyáltalán nem jelenik meg a felmérésekben, mert a “csak Bibit ne” tábor jelentős része képtelen eldönteni, hogy kire szavazzon, és a kérdezőbiztosok rendre a bizonytalanok közé teszik őket, így nem gyarapítják egyik tábort sem. Emiatt tűnik teljesen tévesen különösen erősnek a jobboldal. A valóság a terepen egészen más, mert itt általában aktív szavazókról van szó, akikre erősen hatott az utóbbi hónapok Netanjahu-ellenes tiltakozáshulláma, s bizonyosan találkozunk velük a szavazófülkében. Jelenleg a pártot keresik – kinek adják azt, ami a szegény választópolgárnak általában négy évente csak egy van, Izraelben újabban fél évente-évente egy: a kicsiny szavazócédulát.

Az ő megnyerésükre indulna ez az újabb tábornok-párt, mely elsősorban biztonsági kérdésekben erős, mind Ejzenkot, mind Huldai, mind Selach nagyon ért a hadsereghez. Mégse kérnek belőlük, mert bebizonyosodott, hogy az ilyenek a hagyományos politika és politizálás összes szabályát felrúgó, szemrebbenés nélkül fake newsokat nyilvánosságra hozó, minden skrupulus nélkül becstelen háttéralkukat kötő Netanjahuval szemben tehetetlenek.

Egy reményünk maradt, egy csoport maradt hiteles: a rivalizálás helyett inkább az együttműködésre hajlamosabb nők, akiknek – úgy tűnik – jobban megy a ráció elfogadása, a szembenézés a valódi helyzettel, és a csalódott választók számára ebben a helyzetben valódi alternatívát jelentenek. Nem beszélve arról, hogy a jelenlegi helyzetben oly fontos téren, a válságkezelésben a női vezetők világszínvonalon is sokkal jobban teljesítenek.

Az Ejzenkot-Huldai-Selach trióval szemben mondjuk jöhetne a fekete zászlós mozgalmat vezető Dr. Sikma Schwarzman-Bressler, mellette a nagy politikai tapasztalatokkal rendelkező Cipi Livni, Sztáv Safir és Meirav Michaeli, akik mind bebizonyították, hogy ők igenis képesek rá, szinte bármire, ha összefognak.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.