Különleges mentőakció

Különleges mentőakcióról számolt be az N12 televíziós csatorna.

A Holt-tenger partján kiránduló társaság észrevett a vízben egy állatot vergődni. Először azt hitték, kutya, és nem értették, hogyan került a sós vízbe. Egyikőjük, Zohar úgy döntött, beúszik érte, és megpróbálja kimenteni.

Az állat folyamatosan távolodott a parttól. A férfinak hosszan be kellett úsznia érte, és amikor közelebb ért, akkor vette észre, hogy egy fiatal gazella sodródik a vízben. Miközben megpróbálta megfogni az állat mellső lábait, az pánikba esett, és a szarvával megsebesítette a férfit.

Ahogy úsztak kifelé Zohar rájött, hogy a kis gazella szeme tele van sóval, így nem lát jól. A partra érve először csak a szemét mosták ki és gyorsan megitatták, majd amikor egy kicsit megnyugodott, megfürdették az egész állatot.

Ezután már bízott bennük, és nem bántotta őket.

Hogy ne jusson eszébe újra a sós vízbe menni, felvitték egy magasabb pontra, és ott engedték szabadon. A kis gazella, mielőtt elfutott, visszanézett rájuk, mintha köszönetet mondana.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSN12