A kormány jóváhagyta az Izraelben és a ciszjordániai zsidó településeken alkalmazott palesztin munkavállalók oltását

A palesztin területek kormányzati műveleteinek izraeli koordinátora ma (vasárnap) bejelentette, hogy „mivel Izrael és a palesztinok egy térben élnek, és mivel a tény, hogy a koronavírus terjedése a Palesztin Hatóság területén befolyásolhatja az izraeli lakosok megbetegedését is”, a politikai vezetés jóváhagyta az Izraelben és a ciszjordániai zsidó településeken dolgozó palesztin munkavállalók Moderna vakcinával történő beoltását.

A közlemény szerint a művelet a következő napokban kezdődik, de azt nem hozták nyilvánosságra, hogy hány vakcina-dózist biztosítanak az akcióhoz. Becslések szerint 110 000 palesztin munkavállaló rendelkezik munkavállalási engedéllyel és fizet társadalombiztosítást és egészségügyi biztosítást Izraelben és a palesztin területeken lévő zsidó településeken.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSHaaretz