Kikapott Izraeltől a magyar válogatott

A magyar futsalválogatott 7-3-ra kikapott szerdán a vendég izraeli csapattól az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Turzó József együttese már a budapesti mérkőzés első félidejében hátrányba került a csoport leggyengébbnek tartott ellenfelével szemben. A második játékrészben a magyarok szinte végig kapusukat lecserélve, öt mezőnyjátékossal támadtak, ám az izraeliek ezt remekül használták ki és négy üres kapus gólt szerezve magabiztosan nyertek. A két csapat egy hét múlva Izraelben ismét összecsap egymással. A magyarok decemberben a kazahok otthonában elszenvedett 5-0-s vereséggel kezdtek, majd egy hónapja hazai környezetben 2-1-re győztek a fehéroroszok ellen. Ebben a szakágban először zajlik oda-visszavágós rendszerű csoportokban a kvalifikációs sorozat.

A nyolc kvartett első helyezettje, valamint a hat legjobb második kivívja az Eb-szereplést, a két legrosszabb csoportmásodik pedig novemberben rájátszásban dönt az utolsó Európa-bajnoki helyről. A 2022-es kontinensviadalnak Groningen és Amszterdam ad otthont január 19. és február 6. között. A hollandok rendezőként automatikusan résztvevők.

Futsal Eb-selejtező, 5. csoport:
Magyarország-Izrael 3-7 (1-2)

Fotó: mlsz.hu

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.